Eleganţa feminină eternă – cum o descriu cei mai celebri designeri?

De-a lungul veacurilor, femeile au încântat prin delicateţe, prin eleganţă, prin rafinament şi bun gust. Când au trebuit să vindece au vindecat cu nemăsurată grijă şi dedicare. Când au trebuit să încurajeze, au încurajat cu ardoare şi profundă pasiune. Iată-ne trăind azi în ceea ce se numeşte lume modernă, printre noi şi noi tendinţe, când putem avem tot ceea ce am visat vreodată, de la articole vestimentare splendide, produse cosmetice care promit tinereţe veşnică, pantofi cu tocuri cât mai înalte, brăţări cu zeci de perle preţioase, esenţe de parfum rare şi câte şi mai câte.

Ce înseamnă la urma urmei eleganţă? Ce alegeri trebuie să facă o femeie pentru a fi mereu o apariţie încântătoare? Întrebaţi ce consideră că ar fi eleganţa feminină eternă, experţii în modă, dintre care celebrii designeri italieni Donatella Versace, Giorgio Armani, Domenico Dolce şi Stefano Gabbana oferă unele răspunsuri surprinzătoare.

Iată în rândurile următoare ce consideră fiecare designer că ar fi eleganţa adevărată.

Giorgio Armani – Simplitate, grijă de sine şi inteligenţă

Giorgio Armani spune că se poate dedica o întreagă carte pentru a răspunde la această întrebare. Cu siguranţă, în acea carte am găsi tendinţe, trucuri feminine, podoabe de preţ, aşa cum sunt unele brăţări nespus de frumoase, dar şi maniere, atitudini şi stil personal. Eleganţa autentică nu exclude nimic din toate acestea. Dar pentru a răspunde în doar câteva cuvinte, Giorgio Armani consideră că eleganţa este rezultatul unui echilibru natural între simplitate, grijă de sine şi inteligenţă. Spune designerul că toate aceste aspecte creează o poezie personală şi o atitudine specială pe care o numeşte eleganţă. Mai adaugă şi că, în ciuda opiniei populare, eleganţa nu costă averi. Armani amintește femeilor că moda poate fi scumpă, dar stilul propriu nu este. Stilul personal, care emană eleganţă, nu înseamnă a fi mereu pregătită pentru fotografii. Femeia elegantă știe să trăiască în simplitatea vieții de zi cu zi, chiar și atunci când hainele nu se aşează tocmai perfect și nici coafura nu e una prea grozavă. În cele din urmă, spune designerul, frumuseţea are prea puţin de a face cu perfecţiunea exterioară şi mai degrabă este rezultatul învăţării de a te iubi pe tine însăţi, de a avea grijă de tine şi de a acţiona cumpătat şi inteligent.

Domenico Dolce și Stefano Gabbana Acceptarea de sine

Domenico Dolce și Stefano Gabbana sunt de părere că eleganţa include şi rochia neagră, perlele autentice şi pantofii stiletto, dar totodată eleganţa înseamnă stilul unic care derivă din descoperirea sinelui. Spun ei că o femeie care se acceptă atât pe sine, cât şi mediul său este rafinată, elegantă şi sofisticată. Când o femeie se cunoaşte pe sine şi se acceptă aşa cum este, ea poate cuceri orice. Va arăta elegant indiferent unde se află, indiferent de hainele pe care le poartă, atâta timp cât este confortabilă cu ea însăşi. Îmbrăcată într-un trening sau într-o rochie de petrecere, atitudinea ei nu s-ar schimba prea mult. Aceasta este o femeie care se cunoaște, știe care este misiunea ei și știe ce dorește să comunice lumii.                                                                           
Donatella Versace încrederea în sine și convingerile ferme

Donatella Versace nu are nicio îndoială că eleganţa este strâns legată de încrederea în sine. Consideră că este aproape imposibil să creezi ceva în această lume şi să creezi o cale care este cu adevărat calea ta dacă nu ai încredere în tine. Femeia mereu elegantă este cea care se simte sigură de preferinţele şi stilul său personal, dar şi cea care este fermă în convingerile şi credinţele sale. Mai adaugă totodată şi că femeia elegantă are acel „je ne sais quoi” şi astfel o recunoşti de cum intră într-o încăpere.

În cele din urmă, femeia elegantă are gusturi alese, deşi nu acordă o prea mare importanţă tendinţelor. Are încredere suficientă pentru a purta ceea ce știe că se potrivește cel mai bine. Se cunoaște pe sine și are credință, bazată pe propriile sale valori și convingeri ferme, și nu are nevoie să emuleze ceea ce este la modă sau ceea ce lumea din afara îi spune că trebuie să poarte.

Femeia elegantă deţine anumite calităţi pe care nu le poţi descrie în cuvinte precise, dar tocmai acele calităţi te atrag şi te fac să îţi doreşti să fii cât mai aproape de ea.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*